Gotowy, pełnowartościowy produkt spożywczy w postaci batonów o działaniu wspomagającym dietę odchudzającą, zdrowe odżywianie i prozdrowotny tryb życia. Polecana osobom w trakcie kuracji odchudzającej i modelującej sylwetkę. Może być podstawą diety lub jej uzupełnieniem. Stworzone poprzez połączenie kilkunastu najwyższej jakości ingrediencji batony SLIM FOOD są skarbnicą składników odżywczych. Dzięki wyeliminowaniu komponentów z masowej produkcji i niesprawdzonych źródeł uniknięto m. in. zagrożeń płynących z GMO. Co istotne, bazą wypieku jest samopsza, prastara, niemodyfikowana pszenica, która nie wywołuje efektów nietolerancji glutenu. Świeży, bo przygotowywany na bieżąco podczas unikatowego kilkustopniowego procesu produkcji, który ma na celu maksymalną ochronę składników aktywnych i wartości odżywczych. Produkt pozbawiony jest konserwantów, barwników, rafinowanego cukru, substancji moczopędnych czy przyspieszaczy metabolizmu. SLIM FOOD przyczynia się do zaopatrzenia organizmu w niezbędne składniki odżywcze, wspiera naturalne procesy organizmu.
Ciecierzyca - inaczej włoski groch, pomaga w usprawnieniu trawienia i obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi. Już 100 gram ciecierzycy zaspokaja 24% dziennego zapotrzebowania na fosfor, 14% na magnez i aż 43% na witaminę B9. Ta sama ilość zawiera 7,6 g błonnika i 8,9 g białka.
Samopsza - prastara, niemodyfikowana pszenica, obfituje w bezpieczny gluten i białko (nawet do 50% więcej niż pszenica zwyczajna, zawiera nie występujące w pszenicy czy też orkiszu aminokwasy: fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę), które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego.
Soczewica – dzięki zawartości lekkostrawnego białka, wapnia, żelaza, beta-karotenu oraz witamin B i PP wpływa na utrzymanie prawidłowych funkcji organizmu oraz wzmocnienia kondycji fizycznej. Pozytywnie oddziałuje na serce i krążenie, obniżenie poziomu cholesterolu, wspomaga zapobieganie nagłym wzrostom cukru we krwi. Daje uczucie sytości.
Olej sezamowy – zawarta w nim witamina B jest nieoceniona w profilaktyce sercowo-naczyniowej (i zawałów serca). Sezamina i wapń przyczyniają się do regulowania ciśnienia krwi i obniżania poziomu cholesterolu, spowalniania akumulacji tkanki tłuszczowej i zaopatrywania mięśni w składniki odżywcze.
Syrop ryżowy - naturalny słodzik składający się z łatwo wchłanianych węglowodanów, glukozy, a także melanozy, dzięki której jest dłużej trawiony, co pomaga utrzymywać stały poziom cukru we krwi. Jest bogatym źródłem wielu składników mineralnych, w tym potasu, magnezu, żelaza, manganu i cynku.
Spirulina - silny antyoksydant, pomocny w profilaktyce chorób nowotworowych. Wspomaga pracę wątroby i nerek w procesie detoksykacji i wzmacnia system immunologiczny. Przyczynia się do obniżenia poziomu złego cholesterolu (LDL) i trójglicerydów oraz normalizowania poziomu cukru we krwi. Wspomaga niwelowanie zakwaszenia organizmu.
Siemię lniane – osłaniające przewód pokarmowy działanie nasion lnu wspomaga również perystaltykę jelit, ma właściwości lekko przeczyszczające, ułatwiające wypróżnianie. Siemię pomaga obniżyć obniżyć poziom cholesterolu we krwi, przyczynia się do upośledzenia wchłanianie glukozy w przewodzie pokarmowym. Wspiera profilaktykę miażdżycy, nowotworów, pomocny w gaszeniu stanów zapalnych.
Miód - wspomaga działanie detoksykacyjne i oczyszczające. Niezastąpiony przy zwiększonym wysiłku fizycznym i umysłowym, przy długich, przewlekłych chorobach i stanach wyczerpania.
Migdały – źródło wielu substancji odżywczych: zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole. Dzięki unikatowemu składowi migdały korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, pomocne w obniżaniu poziomu cholesterolu, zwalczaniu wolnych rodników oraz w walce z nadrogramowymi kilogramami.
Jagody acai - dzięki dużej ilości błonnika wspierają przemianę materii oraz proces trawienia. Dają długotrwałe uczucie sytości, a tym samym pomagają kontrolować i stopniowo ograniczać ilość spożywanych kalorii. Wspomagają pracę serca. Zawierają duże ilości witamin i składników mineralnych oraz bogactwo przeciwutleniaczy, które pomagają opóźniać proces starzenia i hamować rozwój komórek nowotworowych.
Amarantus – dzięki wysokiej zawartości błonnika wspomaga perystaltykę jelit i przemianę materii. Jest lekkostrawny i nie powoduje obciążenia przewodu pokarmowego. Przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, jak również opóźniania procesów starzenia się organizmu. Utrzymuje prawidłowe funkcjonowanie systemu nerwowego, wspomaga pamięć.
Oliwa z oliwek - pomaga w obniżaniu poziomu złego cholesterolu, przyczynia się do ochrony organizmu przed rozwojem chorób układu krążenia, w tym choroby wieńcowej oraz miażdżycy. Wspomaga odchudzanie, optymalizując poziom cukru we krwi. Wpływa na spowolnienie procesów starzenia się organizmu.
Ekstrakt z zielonej herbaty - pomaga redukować i opóźniać oznaki starzenia się organizmu. Wykazuje dobroczynny wpływ na układ krwionośny. Wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej podczas spoczynku. Znakomicie wspomaga organizm w walce z nadwagą i otyłością.
Kakao gorzkie - przyczynia się do regeneracji komórek i opóźnienia procesów starzenia, jako naturalny przeciwutleniacz pomaga zmniejszyć wytwarzanie i uwalnianie wolnych rodników. Wspomaga redukcję dolegliwości trawiennych. Przyczynia się do zmniejszenia ryzyka miażdżycy, obniżenia ciśnienia krwi. Wspiera redukcję poziomu stresu i zwiększone wydzielanie endorfin, dzięki czemu poprawia się samopoczucie.
Wiórki kokosowe – źródło błonnika pokarmowego koniecznego do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Odpowiednie jego spożycie wspomaga także odchudzanie i obniżenie łaknienia.
Słonecznik - bogate źródło witaminy E i wszystkich witamin z grupy B, wpływających na funkcjonowanie układu nerwowego. Wspomaga pracę serca oraz układ krwionośny, pomocny w walce z migrenami oraz skurczami mięśni. Przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi, pomocny w profilaktyce nowotworu prostaty.
Cynamon - źródło błonnika, żelaza, wapnia i manganu. Jest naturalnym antyoksydantem: wspomaga zwalczanie wolnych rodników, opóźnianie procesu starzenia się komórek, pomocny w walce przeciw nowotworom i chorobom układu krwionośnego. Jako naturalny termogenik pomaga schudnąć - wpływa na przyspieszenie metabolizmu, poprawienie procesu trawienia. Pomaga zmniejszyć apetyt na słodycze oraz daje poczucie sytości.
Pestki dyni – „kapsułki” zdrowia i urody, zawierają wiele witamin (w tym witaminy B1, B2, B3 i B9) oraz mikroelementy tj. mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo. Pestki dyni to także skarbnica cynku – składnika niezwykle pomocnego w leczeniu schorzeń skórnych.
Orzechy włoskie - zawierają wysokie stężenie kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, bogate w błonnik, witaminy z grupy B, magnez, przeciwutleniacze (witaminę E). Są również źródłem steroli roślinnych, ale głównie jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które wspomagają obniżanie stężenia złego cholesterolu LDL.
Wartość odżywcza w 100 g lub w 1 batoniku (ok. 35 g)
Wartość energetyczna: 394 kcal lub 138,24 kcal, Białko: 14,2 g lub 4,98 g, Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20,72 g lub 5,6 g i 7,27 g lub 1,96 g, Węglowodany w tym cukry: 31,77 g lub 14,5 g i 11,14 g lub 5,08 g, Błonnik:14,30 g lub 5,01 g
Składniki: siemię lniane, pszenica* samopsza, miód, soczewica, syrop ryżowy, mąka amarantusowa, mąka z cieciorki, jaja kurze, kakao, jagody acai, olej sezamowy, oliwa z oliwek, migdały, orzechy włoskie, pestki z dyni, wiórki kokosowe, słonecznik, ekstrakt z zielonej herbaty, spirulina, sól, cynamon.
* Wyróżniono składniki mogące powodować reakcję alergiczną lub nietolerancji pokarmowej.
Brak opinii
Marka: NUTRIVI
Pojemność: 18 batonów /masa netto: 657 g
Wybrane: Naturalne
Działanie: Energia, Odchudzanie, Sport, Wzmocnienie
Przeznaczenie: Uroda, Jelita