Zawiera wyselekcjonowaną kompozycję składników zawierających liofilizowany kolagen rybi (aż 650 mg w jednej porcji ) , kwas hialuronowy , ekstrakt z ananasa z bromelaniną , MSM ( Metylosulfonylometan) ,ekstrakt z buraka .
Kolagen to białko, które stanowi budulec macierzy chrząstki (aż w 95%) i tkanki łącznej. Surowiec pozyskany jest ze skór rybich i zawiera wyjątkowo dużo peptydów sygnałowych. Ekstrahowanie wody z surowca za pomocą metody liofilizacji bez użycia wysokich temperatur powoduje najmniejszą zmianę jego wewnętrznej struktury. Liofilizowane komórki tworzą konstrukcję podobną do gąbki, a wgłębienia absorbują szybko wilgoć po umieszczeniu w wodzie. To szczególnie ważne w przypadku kolagenu rybiego, który zawiera delikatne peptydy sygnałowe.
Kwas hialuronowy występuje w skórze właściwej, chrząstce i mazi stawowej. Codziennie około 30 procent kwasu hialuronowego, obecnego w naturalny sposób w organizmie, ulega rozpadowi, a jego miejsce zajmują nowe cząsteczki kwasu. W naszym suplemencie diety znajdziecie aż 100 mg kawasu hialuronowego.
Glukozamina jest jednym ze składników chrząstki stawowej oraz jednym ze składników nowego Physio Sport Peptide Complex. Znajdziecie w nim 330 mg glukozaminy.
Chondroityna naturalnie występuje w mazi opływającej chrząstkę stawową, jest podstawowym składnikiem chrząstki i wiązadeł, dlatego jest zawarta w składzie suplementu (100 mg).
Przeznaczony dla osób:
- potrzebujących intensywnego wsparcia kondycji aparatu ruchu, skóry włosów i paznokci,
- uprawiających sport amatorsko i zawodowo,
- będących w trakcie rehabilitacji i fizjoterapii
- chcących zacząć uprawiać sport, ale nie mogą z powodu złej kondycji aparatu ruchu.
Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci , kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w temperaturze pokojowej , w suchym miejscu .
Kolagen liofilizowany 650mg (aktywuje peptydy sygnałowe, które inicjują syntezę naszego własnego kolagenu w skórze,
Ekstrakt z ananasa z bromelaniną 500mg (będzie działała przeciwzapalnie, także będzie ułatwiać trawienie białka),
MSM 500mg (Metylosulfonylometan - organiczny związek zawierający siarkę, odgrywa kluczową rolę w budowaniu aparatu kostno-stawowego),
Kadzidłowiec indyjski 500mg (działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo, a także uspokajająco
Kosmatka japońska 33mg (działa mukolitycznie - upłynnia śluz, podnosi wydolność oddechową),
Ekstrakt z buraka 300mg (zawiera betainę, która poprawia ukrwienie i natlenowanie organizmu),
Siarczan glukozaminy 330mg (jest substratem do syntezy proteoglikanów, które z kolei stanowią macierz tkanki właściwej),
Kwas hialuronowy 100mg (buduje ściany naczyń, jest składnikiem płynów ustrojowych oraz tkanki łącznej, wiąże wodę w organizmie),
Siarczan chondroityny 100mg ( organiczny związek chemiczny, jest ważnym strukturalnym komponentem tkanki chrzęstnej),
Ekstrakt z Aronii czarnej (Aronia melanocarpa) 10 mg z witaminą C (kwas L-askorbinowy) 90 mg / 100 mg
kolagen rybi liofilizowany, ekstrakt z ananasa z bromelainą, MSM (metylosulfonylometan), kadzidłowiec indyjski (Boswellia serrata), siarczan glukozaminy KCl (ze skorupiaków), ekstrakt z buraka, aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), kwas hialuronowy, siarczan chondroityny (ze skorupiaków), kosmatka japońska (Eriobotrya japonica), witamina C (kwas L-askorbinowy), ekstrakt z aronii czarnej (Aronia melanocarpa)
Brak opinii
Marka: NUTRIVI
Pojemność: 108,7 g (1 porcja 3,62g)
Działanie: Antyoksydacja, Dobre samopoczucie, Energia, Odporność, Sport, Wzmocnienie
Przeznaczenie: Kości, Stawy, Uroda
Stosowanie: Niepełną miarkę (3,62 g) rozpuścić w 150 ml wody, wymieszać i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Aby uzyskać jednolity napój możesz użyć spieniacza do mleka, blendera lub wymieszać porcję, energicznie potrząsając zamkniętą butelką z roztworem produktu. Uwaga! Nie mieszamy suplementu diety z ciepłą lub gorącą wodą! Pod działaniem temperatury delikatne peptydy sygnałowe rozpadają się, a kolagen częściowo się rozpuszcza, tworząc żelatynę; w wyniku podgrzewania kolagen ulega denaturacji.